Animals Without Limits

American Swedish non profit organisation

AWL på svenska

Vi behöver din support! Läs mer här.

PayPal

Animal Without Limits (AWL) – den Internationella Organisationen för äldre hundar och gatuhundar i krissituationer till gränslös kärlek, omsorg och ett bättre avslut.

Animal Without Limits är 100 % volontärer med stort hjärta, tålamod, kompetens och alla donationer går direkt till hundarna.

Animals Without Limits bildades 1999 nere i Bulgarien av djurkommunikatören och författaren Mia Mattsson-Mercer (Djur utan Gränser). Mia Mattsson-Mercer är djurpsykiater, författare och föreläsare. Efter att hon besökt en konferens på temat kastrering av gatuhundar i staden Sofia, i Bulgarien bildade hon AWL för att hjälpa djur i krishärjade områden. Sedan dess har hon och stiftelsen arbetat i Balkan, Europa, Mellanöstern och USA i situationer av umbäranden och lidande för djuren. Hennes största passion är de äldre hundar som hon träffar på gatorna och i grymma shelters nere i Campania, Italien.

AWL är registrerat i North Carolina, USA, och är erkänd av IRS som en 501 (c) (3) icke-vinstdrivande organisation och tillika i Sverige.

År 2010-2014  öppnades det första hospicet för seniorhundar i Italien. AWL är en no-kill organisation och anser att inga friska djur ska avlivas.

AWLs huvuduppgift är att hjälpa gatuhundar som är sjuka eller skadade. Vi arbetar också med olika shelters med att hjälpa med matleveranser och mediciner. AWL adopterar sällan bort seniorhundarna då de av olika anledningar inte klarar av förflyttningen men hjälper såklart till att finna hem till de hundar, katter, hästar som vi möter längs vägen. Varje klient är unik och specialbehandlas. Naturligtvis hjälper vi alla djur som vi möter, fran Ekorrar till Ödlor.

Självklart kontrolleras dem och dokumenteras i en period innan eventuell adoption.

Vi arbetar att öppna ett nytt Hospice under 2020 där seniorhundarna och andra djur kan få rehabilitering och vila tills det är dags att lämna oss. Vi arbetar tillsammans med två oberoende veterinärteam och vårt mål är inte att hålla dem vid liv utan att de skall få ett bra slut utan smärta och med massor av kärlek och omsorg. Många seniorer far illa ute på gatorna med reumatism, nedsatt hörsel, blinda och blir ofta överkörda.

AWL Hospices är hedrade över att ha några av de mest medkännande och empatiska veterinärer som arbetar med oss för det gemensamma bästa för våra djurkunder  –

leah-fore-efter

%d bloggers like this: