Animals Without Limits

American Swedish non profit organisation

Trots livshotande upplevelser viftar hon fortfarande lika glatt på svansen

0

20170830hundnos1020 shiloh

Text: Mia Mattsson-Mercer

Foto: Shutterstock, Privat

 

Krönika web Tidningen Nära 

Jag såg henne direkt där hon satt med sina stora svarta ögon och tittade nyfiket på mig. Det kändes som om det var hon som valde mig. Jag bad den amerikanska djurorganisationen att få adoptera hunden Shiloh. Shilohs mamma och syskon hade veckan tidigare blivit gasade av statens hundpatrull.

Veterinären konstaterade att Shiloh hade kennelhosta och fick sitta isolerad ett tag. Hon växte snabbt in i min familj tillsammans med tre andra hundar. Vi flyttade från USA till nya äventyr i södra Italien. Hundarna tog den långa resan bättre än oss nervösa hundägare.

En kväll promenerade vi med Shiloh i koppel längs med den upplysta breda italienska gatan. Plötsligen kom en bil i hög hastighet och körde på henne. Shiloh fördes i ilfart till akuten där hon låg svårt skadad i flera dagar. Ingen trodde hon skulle överleva.

Jag bad dag och natt för henne.

Hon är en mirakelhund, sa veterinärerna när jag äntligen fick ta med mig henne hem.

Året efter fick Shiloh grava problem med sina njurar. Hon kissade blod. Jag fick höra talas om en fantastisk man, Michael, som kunde bota djur, men som inte hade någon veterinärlicens. Michael var dessutom en duktig homeopat. Ingen annan veterinär hade tidigare kunnat bota Shilohs njurproblem. De ansåg istället att vi skulle avliva henne. Michael undersökte henne och ställde flera frågor om henne. Plötsligen tog han tag om Shilohs buk och med sidan av sin handflata slog han över hennes njurar. Shiloh skrek till. Jag trodde han var galen! Men vi fick åka hem och med oss fick vi några medicin ampuller.

Ett par veckor senare var hon frisk!

Jag berättade för vår veterinär.

Hon är en mirakelhund, sa han åter igen.

Det blev åter igen dags att flytta till nya äventyr och denna gång till södra Tyskland. Ännu en gång flyttade Shiloh med oss galant men nu tillsammans med 16 andra glada hundar.

Idag är hon 14 år gammal. En vacker haltandes grånos, men fortfarande lika positiv som den första gången jag såg henne i den trånga buren. Hon är verkligen en mirakelhund.

Vi har mycket att lära oss från djuren. Vi är vad vi tänker. Ge aldrig upp!

That’s Amore!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggers like this: